Tel. (076) 504 55 60
banner photo1

Nieuwsberichten

Nieuws

Apothekers en huisartsen nemen regie in ICT-ontwikkeling Nieuwe samenwerking met ICT-leverancier Promedico Utrecht, 12 juni 2019 Softwareleverancier in de zorg Promedico innoveert vanaf vandaag niet alleen met huisartsen en apotheekhoudende huisartsen, maar ook met apothekers. Gisteren tekenden vertegenwoordigers van hen allen in Utrecht een samenwerkingsovereenkomst die de basis van het bedrijf versterkt en de innovatiekracht voor de toekomst verzekert.

Apothekers en huisartsen nemen regie in ICT-ontwikkeling

Nieuwe samenwerking met ICT-leverancier Promedico

Utrecht, 12 juni 2019

Softwareleverancier in de zorg Promedico innoveert vanaf vandaag niet alleen met huisartsen en apotheekhoudende huisartsen, maar ook met apothekers. Gisteren tekenden vertegenwoordigers van hen allen in Utrecht een samenwerkingsovereenkomst die de basis van het bedrijf versterkt en de innovatiekracht voor de toekomst verzekert. Alle zorgverleners worden vertegenwoordigd in het nieuwe bestuur van Promedico. Promedico is uniek als ICT-leverancier met primair de focus op doorontwikkeling samen met zorgverleners om zorgtoepassingen te optimaliseren. Haar informatiesystemen blijven ongewijzigd open voor koppeling met alle partijen in de zorg.

Sofa en Grelief zijn de partijen die zich aansluiten bij het gedachtegoed van Promedico: bijdragen aan de beste zorg voor de patiënt, waarbij investeren in goede ICT belangrijker is dan alleen winst maken. Als ijzersterke combinatie kunnen zij blijven innoveren met én voor zorgverleners.

“Promedico is opgericht door huisartsen, Sofa door apotheekhoudende huisartsen en Grelief door apothekers. Alle bloedgroepen zijn aan boord: dat maakt deze samenwerking uniek en garandeert dat de ICT echt vanuit de gebruikers wordt doorontwikkeld. Letterlijk een van-voor-systeem”, aldus Koen Smulders, operationeel directeur Sofa en Egbert Greving namens Grelief.

ICT in de apotheek vraagt om vernieuwing

Egbert Greving van Grelief, namens de apothekers: “Wij stappen in deze samenwerking omdat de ICT in de apotheek vraagt om vernieuwing. Het apotheekinformatiesysteem Apro van Promedico biedt die vernieuwing. Wij geloven dat sturing geven door gebruikers zélf, de enige manier is om met elkaar aan de slag te gaan. Vanuit de filosofie van Promedico: open communicatie én winst investeren. Samen ambiëren wij de beste te worden in de markt.”

Brede steun in zorgveld

Reacties in het zorgveld klinken enthousiast. Zo steunt Mosadex - geneesmiddelleverancier van ruim 1.000 apotheken - de nieuwe samenwerking. “Wij feliciteren Promedico met hun nieuwe partners. Wij voelen ons betrokken en zullen waar mogelijk gebruikerssystemen faciliteren in het belang van de doorontwikkeling van de eerstelijns zorg. Alleen samen lukt het betere zorg te organiseren voor iedereen”, aldus Ton van Hulst, directeur coöperatiezaken en bedrijfsontwikkeling van Mosadex C.V.
“Wij zijn de enige combinatie van ICT-dienstverleners binnen de zorg van wie de klanten ook meebesturen. Wij gaan werken voor - en namens - ruim 1.000 huisartsen, 220 apotheekhoudende huisartsen en een sterk groeiend aantal apothekers”, aldus Maarten Vermeulen, secretaris Stichting Digitaal Geïntegreerde Zorginformatisering.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Promedico: Louis Witte, e-mail: Bestuurssecretariaat@promedico.nl

Sofa: Koen Smulders, e-mail: K.Smulders@sofabv.nl

Grelief: Egbert Greving, e-mail: Ej.greving@acveendam.nl

Voor telefonische toelichting belt u tel.nr. 06 83 81 01 37.

Over Promedico Groep
Promedico Groep B.V. (hierna: Promedico) is een toonaangevende softwareleverancier van informatiesystemen voor geïntegreerde zorg. Een krachtige, innovatieve organisatie met ruim drie decennia kennis en ervaring in de eerstelijnsgezondheidszorg. Promedico opereert onder de Stichting Digitaal Geïntegreerde Zorginformatisering (hierna: Stichting). De Stichting behartigt de belangen van zorgverleners in de eerstelijnszorg.
Onder Promedico vallen de bedrijven Promedico ICT B.V., Apro B.V., Care2U ketenzorg B.V. en MGP eHealth B.V. We ontwikkelen gedegen, moderne en toekomstgerichte softwareoplossingen voor (apotheekhoudende) huisartsen, apotheken, praktijkondersteuners, zorggroepen en de patiënt. Promedico blijft voor al haar klanten werken aan koppelingen met alle partijen in de markt. Promedico werkt aan open systemen en koppelingen voor iedereen: gericht op optimale zorgverlening en gezondheid, want Promedico staat voor: ‘Beter voor iedereen.’

Over Sofa
Sofa is een jonge onderneming die voortkomt uit de Stichting Apotheekhoudende Huisartsen (SAH), een belangenorganisatie van en voor apotheekhoudende huisartsen. SAH is opgericht vanuit de gedachte: ‘samen sterker dan alleen’. Sofa verzorgt een breed pakket aan ondersteunende en ondernemende diensten voor de bij haar aangesloten huisartsen. Zoals: kwaliteitsverbetering van de geneesmiddelenverstrekking en overleg met zorgverzekeraars over overeenkomsten voor farmacie en hulpmiddelen.

Over Grelief
Grelief B.V. vertegenwoordigt apothekers die de filosofie van de Promedico Groep onderschrijven door in de nieuwe samenwerking te investeren.

Dit bericht delen:
Print Friendly and PDF